Måndagen 27e september

Då var det måndag igen. Jag har försökt blogga från mammas telefon i helgen när jag har varit i Umeå, men det gick inget bra alls, för att det stod bara en massa konstiga saker. Aja, helgen var trevlig, talk to my hand, haha, och mysig med min fina familj/släkt!! :D

Nu sitter jag och gör lite arbete inför jubileet som närmar sig med sjumilakliv! Jag tror att helgen kommer bli jättetrevlig och underbar, men fram till dess så kommer det vara mycket att göra. Bara mitt hår lär ta ett BRA tag!! Men det har jag överlämnat till bästbea.. ;) Smart drag! Hur som haver, snart får jag träffa Oskar igen! :D ♥

Ha en trevlig vecka! :) ♥♥

PL....

TILL LINDA


TILL DENNIS
Freinet bildade 1926 en förening för folkundervisning och utvecklade en arbetets pedagogik bland arbetar- och bondebarn i Provence. Grundidén var att elever kritiskt skulle utforska sin omvärld och producera egna material i form av läromedel och tidningar. Eleverna skulle dessutom korrespondera med barn från andra delar av världen.

TILL SIMON
Dewey grundade, tillsammans med sin hustru Alice Chipman, en experimentskola vid University of Chicago 1896. I den lilla skriften The Child and the Curriculum (1902; "Barnet och läroplanen") diskuterar han skolans två traditioner, där den ena fokuserar på barnet, den andra på läroplanens ämnesinnehåll. Han argumenterade för samverkan och integration mellan de två synsätten.
Rousseaus tankar inom olika områden har haft stort inflytande, bland annat när det gäller barnuppfostran. Dessutom fick flera av hans idéer betydelse för franska revolutionen.

 

Måndag 20 september

Idag är det måndag och jag är sjuk. Har varit hemma från skolan idag, och sett på tv, sovit och typ... ätit lite. Jag har faktiskt varit till naprapaten också, så det känns mycket bättre nu, men är öm i nacken, så jag ska höra om Amanda kan tänka sig att massera mig. :)
Idag har Åsa Karlsson ringt mig, så jag har nu fått en tid för sånglektioner!! :D Till slut så! Den är visserligen inte den mest optimala, men det är ju bara 20 minuter. Kommer att missa från AmoS:en... Aja, hoppas det går bra ändå!! Får visa att jag kan det jag kan på resterande tid som jag faktiskt KOMMER att vara på AmoS.
Nu har jag fanken tänkit förbättra min hållning! Jag hade riktigt bra hållning förr och det lärde jag mig väldigt grundligt, så det har ju inget att göra med att jag inte vet hur man ska sitta/stå att göra, utan helt enkelt lathet + datorsittande.. Men jag har kommit på att man kan sitta väldigt ergonomiskt vid datorn också!! (smart va? Jag är nog först med den idén!!)

Så, jag ska gå och dricka mitt te och mitt isvatten, sen ska jag nog sussa så får vi se om det blir skola imorgon.

Förresten, igår så köpte jag en film "De ä' kanon" med Robert Gustavsson, så jag har skrattat lite idag också. Himlar vad skoj!! :D Så, godnatt. Puss. ♥
Upp